HOE HET ALLEMAAL BEGON

“Kermispraat”.

Vorig jaar op kermiszondag (2017) hadden ze het er met een clubje vrienden over. “Dat Marktzicht al een paar jaar te koop stond”, vertelt Marco Jansen. “En dat het doodzonde was als zo’n mooi bedrijf vol nostalgie definitief zijn deuren zou sluiten.” Eerst borrelpraat, later serieus brainstormen. Uiteindelijk besloten senior, junior en hun acht kameraden, van boekhouder tot timmerman, een maatschap op te richten. Richard Jansen: “Die heeft het onroerend goed gekocht. Marco, Raymond en ik huren het pand om café en zaal voort te zetten. In feite houd je een begrip, want dat is Marktzicht, zo met z’n allen in stand. Maar de exploitatie is ons pakkie an.”

EEN NIEUWE UITDAGING!

“Een mooie mix tussen eten en drinken”

Vader Richard en zoon Marco Jansen, in Hengelo en omstreken bekend van eetcafé ‘Jansen & Jansen’. Beiden zijn in de horecabranche gepokt en gemazeld. Timmerden in Zelhem aan de weg met ‘De Groes’ en maakten van hun eetcafé aan de Spalstraat de afgelopen vier jaar eveneens een succes. De Hengelose zaak werd onlangs door vakblad Misset Horeca uitgeroepen tot ‘beste (eet)café’ van Gelderland. Sinds 01-06-2019 met mede eigenaar Raymond Jolij.                           Hun nieuwe uitdaging zien zij als een mooie aanvulling. Smakelijke gerechten bij ‘Jansen & Jansen‘ en een lekker drankje of een clubbijeenkomst dan wel vergadering bij ‘De Jongens’. Want ja, ‘jongens’ zijn het.

Raymond Jolij

“De mensen die hier komen, zijn echt van alle leeftijden”

Café-zaal De Jongens in Hengelo heeft vanaf nu niet twee, maar drie eigenaren. Vader Richard en zoon Marco Jansen krijgen versterking in de persoon van Raymond Jolij uit Hengelo. Jolij was als barman met name in de weekenden al een vertrouwd gezicht in het café en de bijbehorende zaal, maar krijgt hier nu ook een deel van de touwtjes in handen.

Jolij werkte 23 jaar lang voor een horecagroothandel en is zodoende bepaald geen onbekende in het vak. Daarnaast kreeg hij het horecagebeuren min of meer met de paplepel ingegoten. Zijn opa en oma runden tussen 1936 en 1969 café Jolij in de Spalstraat. Zijn vader was één van de barmannen in de voormalige Hengelose discotheek Concordia.

Dat hij nu kan zeggen dat hij zijn eigen horecazaak bestiert, maakt Jolij stiekem dan ook best een beetje trots. “Ik kreeg al een appje van mijn zus”, vertelt hij. “Dat er na al die jaren eindelijk weer een Jolij met een horecazaak staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat is natuurlijk ook wel heel mooi. Het is ook nog eens precies vijftig jaar geleden dat mijn opa en oma in de Spalstraat zijn gestopt.”

KOM EENS LANGS AAN DE BLEEKSTRAAT 3

EN VOEL DE GEMOEDELIJKE SFEER VAN CAFÉ DE JONGENS

  • Heerlijke speciaalbieren
  • Een uitgebreide wijnkaart
  • Achterhoekse gemoedelijkheid
  • Ruimte voor feesten en partijen
FEESTJE? DAT VIER JE BIJ ONS!

BIJ ONS KUN JE TERECHT VOOR JE FEESTEN EN PARTIJEN!

  • Unieke locatie

  • DJ en/of bandjes mogelijk

  • Verschillende arrangementen

  • Van buffet tot borrelhapjes

GENIET

BIJ DE OPEN HAARD

KIJK

ALLE SPORTEN OP TV

ONTSPAN

EN GENIET VAN EEN LEKKER DRANKJE

WI-FI HOTSPOT

GRATIS WIFI